0
$\begingroup$

I was making a bridge but while smoothing with loop cuts, I just cant add loop cuts (on the blue part). I tried inverting the normal behind the faces(in the second pic) but it didnt solve it. I also tried to delete the faces and do them manually but i still cant add loop cuts and also increases the amount of loopcuts needed. *Note: Note sure if that's needed, but i have a mirror mod on too. Subsurf On

The Face i'm talking about is the one above the selected one...i cant add a loop cut there...

It's the first project im trying by myself(out of my own imagination), so i dont want to be discouraged...

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Loop Cuts will only work properly with quad based topology and as far I can see there is and ngon which is preventing placing Loop Cut. $\endgroup$ – cgslav Oct 23 '17 at 12:21
  • $\begingroup$ Yep! Thx i fixed it using triangular faces instead... $\endgroup$ – Akash Digumber Oct 23 '17 at 12:53
1
$\begingroup$

Nevermind i fixed it by deleting the face and used triangular faces instead. This let me add the loop cuts. enter image description here

$\endgroup$
  • $\begingroup$ You could lower amount of faces and improve the edge flow by dissolving 2 diagonal edges which form the tris and connecting the edge loops from the bottom either with Knife or Connect Vertex Path tools $\endgroup$ – Mr Zak Oct 23 '17 at 13:59

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.