0
$\begingroup$

For some unknown reason, I can't manipulate my textures while in UV Edit mode (both v2.79 & 2.80.) The texture is applied and displayed on screen, and when I go into UV Edit mode, the UV Map appears over the texture like it should, but then any changes I make to the map have no effect on the applied texture. Resize, rotate, move, the map changes but the texture doesn't and I have no idea why.

I'm trying to edit an old Blender file (probably created using v2.64 but I don't think it matters.) I can't stand the new v2.80 interface (what used to be simple things are now 12-step processes) so I prefer to continue using 2.79.

I'm not a total Blender novice, but I'm definitely on the low end of the scale when it comes to knowing why things do what they do.

Any help is appreciated. TIA.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ I'd say you'd really want to explore Blender 2.8, I kept on using Blender 2.7 but then I realized, I am missing so much and now after I moved to Blender 2.8 I never want to think about 2.79 :D Also could you share your blender file to check if that's okay? $\endgroup$ – iowaqas Nov 18 at 14:22
  • 1
    $\begingroup$ I'd suggest sharing some screenshots of the problem you are having so we can see what might be a solution then - description only goes so far. $\endgroup$ – Craig D Jones Nov 18 at 14:33
  • $\begingroup$ Thanks for the reply(s). I've uploaded a screenshot here. Changes to the UV map produce no change to the applied texture on the right. $\endgroup$ – Mugsy Nov 18 at 17:23
  • $\begingroup$ Can you share your blend file, screenshots aren't looking enough! $\endgroup$ – Yash Nov 18 at 18:06
  • $\begingroup$ I temporarily uploaded the file here. Thanks. $\endgroup$ – Mugsy Nov 19 at 11:51

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.