2
$\begingroup$

I created the sea and floating object - the ship's hull. The ship floats in the sea, using the method from this tutorial - https://www.youtube.com/watch?v=11F1NRpqrzY (dinamic paint).

Then I modeled the mast with sails, flags and ropes in another scene, and also modeled there a new hull, slightly modified, but almost the same.

I had to attach the structure (the mast, etc.) to the floating object (old hull of the ship), so that the structure repeats it movement.

I used parenting.

I transferred this structure with the mast and etc. to the first scene and parent it to the old hull of the ship. Then I moved it so that the new ship hull was in the same place that the old hull. Then I made the old hull invisible.

Then I noticed that the sail is shifting towards during the animation, so I delete the old Parenting of the sail and Parent sail to the mast.

Everything was ok. https://www.youtube.com/watch?v=65cdCvsL7pU

But when I export MultiLayer EXR, in UV pass the ship's hull and sail are black, looks like they are not used in the creation of UV pass. enter image description here enter image description here Why is this happening and how to fix it? Thanks in advance!

$\endgroup$
  • 3
    $\begingroup$ you have to unwrap these objects, the UV pass simply display the UV coordinate from the UVmap if they don't have one they will be black $\endgroup$ – Chebhou May 7 '15 at 16:16
  • $\begingroup$ @Chebhou Yes! Thank you! everything was so simple. :) If you will add an answer, I will accept it. $\endgroup$ – Rumata May 7 '15 at 19:21
1
$\begingroup$

The UV pass display the UV coordinate from the UVmap so if an object don't have one they will be black, to solve this you have to unwrap these objects and render again.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.