1
$\begingroup$

enter image description here

I have parented both banner (with a simulation), airplane and camera, but cannot make them travel in sync.

The flag/banner is making me troubles: The objects appear connected when moved in 3d-view, but the banner is lost behind when animated.

Animated example (gif)

Please download blend file

Appreciate any help.

Kind regards, Raaskot

$\endgroup$
3
  • 1
    $\begingroup$ What are using for flag wavering, cloth modifier or displacing? Seems like cloth isn't pinned properly to follow motion. $\endgroup$
    – Serge L
    Jan 6, 2020 at 12:41
  • 1
    $\begingroup$ You have uploaded your gif, not the .blend file. $\endgroup$ Jan 6, 2020 at 12:45
  • $\begingroup$ Sorry, I messed the links up. Thanks both of you :-) Yet, I took a break, returned to the file and figured out the problem: pure noob-ism of my own ;-) Please have a look at my edit above ... $\endgroup$
    – Mikael
    Jan 6, 2020 at 16:32

1 Answer 1

1
$\begingroup$

The solution was quite simple. Didn't understand the nature of the baking process and how it worked when the physics object (plus forcefield) was a child of an moving parent (the camera).

Being a bit unexperienced in the physics field I did'nt understand the obvious necessity baking the flag / running the entire animation.

Bake command

After executing this the flag catched up fine.

Thanks for your kind attention: Often a matter of verbalization of the problem brings one close to the truth -- and solution :-)

$\endgroup$

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .