0
$\begingroup$

I tried to use a .blend file that is 1 year old. I wanted to use the mesh to animate something, but I noticed I used EdgeSplit instead of auto-smoothing a year ago. Here is the problem, when I "remove doubles" and turn on auto-smooth nothing happens. Is the file corrupted, does Blender doesn't support older .blend files? Please help, I literally sat 3 hours here pressing random buttons like a monkey and nothing seems to work <3

https://drive.google.com/open?id=0B_kJOb3u2J0gX0VCWUU2aW02ckU

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Auto-smooth? Also you can't remove doubles as there are none. $\endgroup$ – Luka ash May 13 '16 at 2:27
2
$\begingroup$

Apparently Auto Smooth wont work if you have custom split normals, if you want to use it you will have to remove any custom normals and loose it's data.

In the Properties Window > Object Data (Mesh tab) > Geometry Data Panel > Clear Custom Split Normals Data button and you should be able to use Auto Smooth

Otherwise just add an Edge Split Modifier

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Omg thank you very very much <3. So, looks like whenever I use an EdgeSplit modifier, Blender makes these custom normals? <3 $\endgroup$ – Ninjin May 13 '16 at 10:22
  • $\begingroup$ Not sure how they are created, I think it's not the Edge Split modifier, they are either created by hand or using the normal edit modifier, or created by some addons, but I'm not sure $\endgroup$ – Duarte Farrajota Ramos May 13 '16 at 12:16

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.