1
$\begingroup$

In the file here attached i can't seem to get the IK working - the legs jump all over the place and the arms rotate weirdly when i select the pole target and i can't change the Pole angle so that the arms can go back to correct position. Same goes for the tail as i am trying to get it to wiggle but the movements i am getting are far from natural. What i am basically trying to do is to animate the xeno into a crouching position move hands and wiggle tail but i feel i am missing something small but important regarding IK system. enter image description here

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Hello, I don't see any IK in your armature, it's hard to tell why it doesn't work if you provide an armature that you haven't set $\endgroup$ – moonboots Jul 5 at 20:32
  • $\begingroup$ the legs have IK added to them (yellow bone in pic). i cant get it to work on arms and tail. $\endgroup$ – mavish Jul 5 at 20:44
  • $\begingroup$ the file you share doesn't have any IK, please check $\endgroup$ – moonboots Jul 5 at 20:49
  • $\begingroup$ actually i've tested an IK and it works fine, except you have your Snapping option enabled and it messed up the movements, maybe it was your problem? $\endgroup$ – moonboots Jul 5 at 21:24
  • $\begingroup$ ugh you are right the legs now work fine it's just the tail and arms that dont work right. File reattached. $\endgroup$ – mavish Jul 5 at 21:36

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.