Linked Questions

0
votes
0answers
1k views

Can't render fire effect on transparent background [duplicate]

I am trying to render a fire effect on a transparent background for a PNG sequence (Cycles). I'd like to add it to a video in After Effects. 2 problems I'm experiencing: renders always on black ...
1
vote
1answer
475 views

render on a transparent background (volume is almost invisible) [duplicate]

I ran into a problem. If I render on a transparent background, then the output volume is almost invisible. As you can see, the fire after the render almost disappears. :( That is, I try to get the ...
0
votes
0answers
766 views

Fire and smoke to transparent in final render [duplicate]

I'm having a hard time rendering a fire and smoke simulation. I wanted to record a animation and get the .pngs wiht alpha channel, but in the final render the objects in my case a meteor is ...
1
vote
1answer
144 views

Why does rendered fire on transparent background look different than on preview? [duplicate]

Why does rendered fire on transparent background look different than on preview? Preview: Render with transparent background: It seems that the flame loses its red color in my final render, But ...
0
votes
0answers
35 views

How can I render out Objects with Transparents but without Background? [duplicate]

I want to render out only the trail that I can composite it individually. So when I render it out without a Background -> Transparent Background, then my Trail looks grey and is really hard to see. I ...
0
votes
0answers
32 views

Transparency from shader becomes white when exporting on transparent background [duplicate]

So first time actually posting a question here, but I just can't seem to find a solution. So I made this fire ramp shader for a project I'm working on, and I want to have a transparent background for ...
11
votes
3answers
10k views

How do I get the Glare node to output transparent instead of Black background

This is what I have so far: The rendered image has a transparent background, but the glare filter creates an output with a black background, so after merging the two togheter, the background turns ...
9
votes
2answers
4k views

Rendering fire animations with transparent background

I'm creating a simple fireball sprite for my game and I want to render a fire animation. I would like to get the upper images with transparent background, but when is set the transparency on under ...
1
vote
1answer
1k views

how to render volume as image with alpha background?

I have a problem when I render this (using f12 ) node tree on my object in blender cycle I get nothing I tried to render another things and I get a results but with this node tree in my screen shot I ...
0
votes
1answer
1k views

Emission Volume with transparent background not rendering correctly [duplicate]

Not sure what I am missing, I am using a wireframe modifier with material offset to 1. The render preview window is the correct way I want. This is what renders: EEVEE seems to do it just fine. ...
2
votes
1answer
663 views

Glare and transparency [duplicate]

So I did add Glare in Compositing mode and when I render, it works as it should. But when I try to render it with transparent background, it's not working. Why?
0
votes
1answer
625 views

Blender 2.83.4 Eevee viewport color and rendered color are different with transparency

Having an issue with rendering png, movie files or any render with transparency. What I want from the Eevee display viewport render and actually rendering the animation or screen render give me ...
0
votes
1answer
166 views

Compositing fire into footage with Davinci Resolve

I made a fire simulation in Blender. Then I rendered it as a png sequence with transparent background. Now I want to composite this fire into some real footage (the camera movement is already matched)...
0
votes
0answers
412 views

Blender 2.8 volume over transparent background not showing in rendered image [duplicate]

I made this planet with a volumetric shader for the atmosphere Left you see the atmosphere rendered in viewport mode Right you see it just rendered out but now the volumetrics are missing Any ...
1
vote
0answers
378 views

Eevee Transparent Render is blank

I have a problem and was wondering if this is a bug. I've created some smoke that I would like to render with eevee. If I change the Alpha Setting in "Film" to "Transparent" I just get a blank, ...
0
votes
1answer
310 views

Blender compositor: problem with saving/previewing semi-transparent pictures

I just created a super simple scene with a beam light (cylinder + emit + cycle render) on which I want to add a bloom/glare effect. So I did that in the compositor directly (I just used multiple glare ...
1
vote
0answers
285 views

Glowing smoke material in cycles? [duplicate]

Wrapping up my Genji Ult project! I have the materials, the animations, and the particles down! The only thing I need to do now is to add the smoke like substance that comes off of the dragon! It ...
0
votes
0answers
242 views

Is it possible to export emission as a png texture?

So I made a mesh, very simple and added emission to it. I wanted to make neon effect and now I am struggling how to export it as a texture. Is it even possible?
0
votes
0answers
220 views

Why render result of animation is black?

I have a 3D text with smoke simulation on it. It's all baked up and ready. As you can see on the screenshot the 3D smoke effect is "baked" and the flames are visible in 3d Viewport while in Rendered ...
1
vote
1answer
153 views

Smoke renders, but not fire in 2.79 Cycles. However, both are fine in rendered viewport [duplicate]

I have a scene with a rocket launching, so obviously fire is pretty important. However, after setting up the shaders and simulation, I can't get the fire to render. Strangely, the smoke is still ...
1
vote
1answer
92 views

Glare Effect Transperancy Problem

when I use the glare-effect with a background it works perfectly, but when the background is transparent the glare-effect doesnt overlap the objece, meaning it doesnt show on the transparent ...
0
votes
0answers
137 views

EEVE Bloom not visible with alpha after saving the render as a file

Render preview gives the desired result: After saving it to a .png file: Blooms dissapears completly. Saving as a .tif produces the same result Using .bmp brings the bloom back, but the transparency ...
0
votes
0answers
90 views

How can I render a fire and smoke simulation in Cycles with alpha channel? [duplicate]

How can I render a fire and smoke simulation in the Cycles render, with alpha channel for further compositing?
0
votes
0answers
61 views

Strange white line artifact in smoke simulation

I am using a fire simulation on a match in front of a green plane which I am hoping will act as a green screen so that I can composite it on top of a white background however I am now getting strange ...
0
votes
0answers
54 views

Is it possible to get the Compositor File Output image sequence to match the Rendered video?

I've done some basic Compositing starting with a sequence of EXR files. All I put was a Glare Node, Composite output, and File Output. In the Compositor I set the file output to PNG and specified a ...
2
votes
0answers
46 views

alpha channel in image when compositing in cycles

I have two images that i'd like to overlay, the picture that is above is a point density picture that i saved in png so that it would support alpha channel,when saving it i could see that in color ...
0
votes
0answers
29 views

Whenever I render my file it doesn't looks completely different from the preview render

[![enter code here][1]][1]I was working on an explosion simulation and when I tried to render it, it came out really low quality and the emitters were low. I don't ...
2
votes
0answers
26 views

Transparent elements are different than viewport when saved as .png [duplicate]

I am working on a project where I composed many layers with an transparent background. Now I rendered the whole thing and when I saved it the result looked different than the saved version (The white ...
1
vote
0answers
20 views

Rendering gives me a black screen [duplicate]

In the past this was due to still having an image strip within the Video Sequencer Editor, but this time that's no longer the case. I'm not sure what's happened to cause this, but whenever I try to ...