1
$\begingroup$

I'm trying to learn animation and I'm making an animated lamp but the mesh is deforming even with the deform tickbox unticked. What might be causing this?

The base is a child of stem bone, arm is a child of arm bone, head is child of head bone. The deform tickbox is unticked for each individual bone.

Problem

$\endgroup$
1
$\begingroup$

As you stated in your question you have different objects for the parts and parented them to the bones. So they are not deformed at all anyways. You have to make one model and parent that to the armature (not a bone) with automatic weights, then that option would probably work but I actually never used it

$\endgroup$
4
  • $\begingroup$ I tried your suggestion and it has the same problem. It is deforming the mesh of the lamp head. $\endgroup$
    – Will Scott
    Sep 13 '17 at 17:33
  • $\begingroup$ isn't that what it is supposed to do? $\endgroup$
    – HenrikD
    Sep 13 '17 at 18:45
  • $\begingroup$ No it's meant to move the head not deform and misshape it. $\endgroup$
    – Will Scott
    Sep 13 '17 at 19:05
  • $\begingroup$ is it undeformed if its in Rest Pose? I am sure its nothing in the deform section but in the Modifier Tab. Try enabling preserve Volume. If you want to reset your Pose use Alt+R, Alt+S and maybe also Alt+G in Pose Mode. The Rest Pose is defined in Editmode of the Armature $\endgroup$
    – HenrikD
    Sep 14 '17 at 7:41

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.