3
$\begingroup$

Im following this tutorial on YT https://www.youtube.com/watch?v=ZiqrCRqyLzE. But freestyle line does not appears. Freestyle checkbox is ticked, add-ons are ticked (LoopTools, PieMenu Official). I tried it with new fresh blender project, but nothing. Im in Blender 1.78, Win 7 Ultimate x64.

enter image description here

enter image description here

Just editing and adding my file since I am doing the same tutorial and having the same problem:

Adding a camera to the scene worked! (I am adding this here since I cannot comment yet) Thanks a lot!

$\endgroup$
  • 1
    $\begingroup$ Do you use Blender Internal like in tutorial? what are the settings for the freestyle color? What are those objects shown on screenshot, 2 cubes or just planes? Please use blend-exchange to upload the file $\endgroup$ – Mr Zak Aug 22 '17 at 18:34
  • 1
    $\begingroup$ Regarding the file attached try adding camera object to the scene, for some reason lines render only if it's present (probably a limitation however you won't be able to output image wihtout a camera regardless unless taking screenshot) $\endgroup$ – Mr Zak Sep 14 '17 at 22:03
  • $\begingroup$ @MrZak this seems to have worked, care to convert your comment into an answer so that it can be accepted? $\endgroup$ – dr. Sybren Sep 16 '17 at 11:05
  • $\begingroup$ @dr.Sybren I'd say answer it, I don't think I can find any info of why it works like that. $\endgroup$ – Mr Zak Sep 16 '17 at 12:05
3
$\begingroup$

Regarding the file attached try adding camera object to the scene, for some reason Freestyle lines render only if it's present.

It's probably a limitation however you won't be able to output an image without a camera regardless unless taking a screenshot of the preview render (although in Cycles Freestyle lines will be rendered only in the final aka F12 render so screenshot won't work as well).

$\endgroup$
  • $\begingroup$ This limitation still seem to be present with Cycles render engine in Blender 2.79 and in 2.80 beta. Freestyle lines do only appear after the final F12 image rendering is completed and not during the preview! $\endgroup$ – Evgeny Bobkin Mar 2 at 19:20
0
$\begingroup$

Without having a look at your blend file I can only guess: Try switching the Logical OR to Logical AND to show crease edges as well as material edges.

$\endgroup$
  • 1
    $\begingroup$ I've tried switching the logical or or logical and, nothing. $\endgroup$ – Mangodile Aug 22 '17 at 14:31
  • 1
    $\begingroup$ So please consider uploading your blend file to blend-exchange. $\endgroup$ – Grimm Aug 22 '17 at 14:54

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.