0
$\begingroup$

Just started using blender, and naturally the first thing I'm making is a minigun. It looks dope.

Problem is, when I applied the subsurface modifier, I ran into a problem. enter image description here

And without it... Nothing. Any help is greatly appreciated. Heres the link to the .blend files: https://www.mediafire.com/?1iq489br01zej02

Edit: It can be somewhat fixed by changing the number of subdivisions, but this makes it WAY to high quality.

$\endgroup$
1
$\begingroup$

I downloaded the model and found your problem. You've got hundreds or vertices on top of each other.

enter image description here

What you want to do is select everything live I've done and press W to open the specials menu and press "Remove doubles".

enter image description here

As you can see, you've lost all your sharpness in your mesh. You we're probably extruding faces to make these infinitely thin ones that gave you sharp edges, but there's a better way.

What you want to do when you find an edge you want to sharpen it select it and by pressing Ctrl+E to go into edge crease mode and sharpen edges by pulling your cursor from the edge's origin.

enter image description here Here you can see I hot a little too excited and did a bunch of edges.

$\endgroup$
0
$\begingroup$

If you press z to activate wireframe, you will likely notice that there is a high density of triangles where you are seeing that phenomena. This is also probably why you see it get better/worse when you mess with subsurf's detail level.

You will have to mess with your topology in order for this to go away. It is otherwise a harmless effect. If you do your UV's well, you won't even notice when you finally texture the model.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.