0
$\begingroup$

I cannot use hold up-arrow and drag my model in viewport with mouse anymore.. guess i must have turned on (or off) some settings, but cannot figure it out. Any suggestions?

$\endgroup$
  • $\begingroup$ If the 'up/blue' arrow is not visible, you may have locked Z location. If so, have a look to the object's properties, in the 'transform locks' section. $\endgroup$ – lemon Mar 26 '17 at 9:39
  • $\begingroup$ can you tell me where i find this transform lock ? I have looked at Translate : Constrain axis .. and nothing were ticked there... $\endgroup$ – Tommy Olesen Mar 26 '17 at 10:10
  • 1
    $\begingroup$ Have a look here: i.stack.imgur.com/v3k9r.gif. But not sure this is your problem as you provide few indications... $\endgroup$ – lemon Mar 26 '17 at 10:21
  • $\begingroup$ As a guess if you use Transform Manipulator - blender.stackexchange.com/questions/49549/…, also maybe blender.stackexchange.com/questions/16318/lost-the-move-tool $\endgroup$ – Mr Zak Mar 26 '17 at 10:34
  • $\begingroup$ it was neither of the two suggestions, but i uninstalled Blender and installed it anew.. and that solved my problem.. i have no idea what the problem was, but i am gratefully for you two gentlemens time and suggestions :-) $\endgroup$ – Tommy Olesen Mar 26 '17 at 16:49
0
$\begingroup$

Go to Properties window > View > Uncheck "Lock to Cursor", it locates above "Lock Camera View". I just faced this problem LOL.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.