3
$\begingroup$

I have an object that has been created by joining two objects. The entire thing has been uv mapped. When I go to "texture paint" the entire model is pink, which I expect. I click "Add Texture Paint Slot" and add a blank texture, which renders a large part of the model black (and paintable). However, all of the faces of the second object (and by "second" here, I am referring to the order of the objects when they were joined) are pink. I can paint directly on the part of the texture that is black, but I can't paint on the pink part.

Any guidance or suggestions would be appreciated!

$\endgroup$
3
$\begingroup$

Select all faces and assign them to the same material. It is likely that your two objects had different materials on them, and that you added the texture paint slot to your first object's material. Now that all the geometry is in the same object, what previously was the second object is still using its material, which didn't get the texture.

| improve this answer | |
$\endgroup$
  • $\begingroup$ @chainsawpenguin you can use the checkmark underneath the vote buttons (the up and down button to the left of the post) to accept this answer, and when you get enough reputation, you can also vote it up :) $\endgroup$ – X-27 wants to Reinstate Monica Jan 8 '17 at 0:12

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.