0
$\begingroup$

I had a Problem Using the Follow CUrve Force Filed in blender 2.77.

This is the Scene:

Before Playing the Animation

The Highilighted Object is a Plane, with a particle Setting and the curve has a Follow Curve Force Field Applied.

But when I play the animation: After Playing the Animation

Am I doing something wrong? Is there a way to fix this?

Another Situation:

This is the Curve: Curve

The Emitter: The Emitter

But, When I play the Animation: enter image description here

Any Way to fix this?

Blend File:

$\endgroup$
3
  • $\begingroup$ maybe your curve is not in the good direction (the arrows along the curve line) : curve menu (in edit mode), then 'segments' and 'switch direction' $\endgroup$
    – lemon
    Jul 26 '16 at 18:38
  • $\begingroup$ I discovered another problem, I will ad in the main question. $\endgroup$
    – Fabrizio
    Jul 26 '16 at 18:45
  • $\begingroup$ Is it a plane spiral ? How is configured your 'curve guide' ? how is oriented the plane ? eventually upload your blend file here : blend-exchange.giantcowfilms.com $\endgroup$
    – lemon
    Jul 26 '16 at 18:54
1
$\begingroup$

I found the fix.

You have to check the Path Animation in Curve's properties.

$\endgroup$
1
  • $\begingroup$ Mine is checked and this still doesn't work :( $\endgroup$ Jul 16 '20 at 22:03

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.