2
$\begingroup$

I'm working on an axe. I've modelled the axe and am working on texturing it. I unwrapped the texture and inserted a picture into the UV image editor and made the mesh fit the picture. The only problem is there is a white gap in the texture, and I want to clone part of the texture to the white gap. I've seen this done on youtube with a texture painting tool or something like that, but when I try it, it doesn't seem to work.

Here is a screenshot of it

enter image description here

http://imgur.com/A7UfQKl -

Thanks to anyone that replies :D

$\endgroup$
  • $\begingroup$ For future reference- you can attach the picture when asking a question instead of using a link $\endgroup$ – Unnamed Sentient Being Jul 15 '16 at 22:06
  • $\begingroup$ k, but can u help me with my question? $\endgroup$ – Sam Jul 16 '16 at 8:06
  • $\begingroup$ Sorry, I'm trying to figure it out. I don't have much experience with uv unwrapping. $\endgroup$ – Unnamed Sentient Being Jul 16 '16 at 14:54
3
$\begingroup$

To use the clone brush :

  • Select the clone brush in the paint tools
  • Ctrl+LMB to set the origin of what to clone from (the 3D cursor is set at this origin)
  • Then simply paint on the target position

Painting with a strength set to 1 is often better, but it depends on what you want.

enter image description here

If you want to clone from a picture that is not in the current model, you may need to set this picture on another mesh then join the two meshes, as this tool does not handle to clone parts that are outside of the painted mesh.

| improve this answer | |
$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.