2
$\begingroup$

I'm trying to paint on my 3D model. UV's are unwrapped with no stretching. Texture is 1024x1024 with alpha. Brush has alpha check as well (I've fiddled with all the brush settings, couldn't find solution).When I try to paint this happens:

Screen gif

This is my UV setup:

enter image description here

Any help is appreciated! Thanks!

$\endgroup$
  • $\begingroup$ can you share your blend file or show a screen capture of your UV map ? $\endgroup$ – lemon Jun 8 '16 at 17:40
  • $\begingroup$ @lemon I've edited the question, thank for the bump $\endgroup$ – Nika Kasradze Jun 8 '16 at 17:43
  • 1
    $\begingroup$ Are you painting using a texture ? That may be something like you are painting on the same image as your paint texture is linked to. I think you do not need a painting texture here. $\endgroup$ – lemon Jun 8 '16 at 17:56
  • $\begingroup$ Please show settings of your paint brush. It is visible in your screenshot that there are options of the brush texture in the Properties window in the right side; it reminds patterns appearing while you draw. I don't think this is a bug. $\endgroup$ – Mr Zak Jun 8 '16 at 18:30
1
$\begingroup$

And it took awhile, but the answer is right there in your screen shot - you have loaded your image canvas as your brush texture, so as you paint it becomes your brush projected onto itself.

Your image needs only to be loaded as your material texture slot, not in the brush. Load something else as the image in that brush texture and you will then see it repeated along the surface....

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.