0
$\begingroup$

Blender Ver 2.77a
hp elitebook 8460p
i5 2520m
Intel HD 3000 (crap) graphics
16GB RAM

I'm just starting Blender.

When I set up a smoke domain using a half a Sphere, and the Quick Smoke (the long way of doing this too, using youtube how tos).

When I run it Alt+A it will show the smoke, then every time after that it is gets worse and then begins not showing smoke, so I have no way of knowing my results unless I render it to a file then check it like that.

Problem two, it sticks on frame 1 at times as well after following the youtube video I go to play it again to see the results, using Alt+A and it cycles frame 1.

I wish, I knew what detailed information you really needed to understand what I am talking about, but I am confused about this so me making heads or tails out of it to enplane it in here better is a far cry to do.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ You should post your .blend file $\endgroup$ – Bithur May 31 '16 at 17:29
1
$\begingroup$

Upon further investigation, I found that Blender's Cycles render engine is not compatible with the Intel HD 3000 (waste of time developing it) graphics "card" on my laptop. I purchased a new (different, used) motherboard with an ATI graphics card for 25$ cheap...hopefully that will fix this issue.

$\endgroup$
  • 1
    $\begingroup$ Ati graphic card have other compatibility issues when using cycles... $\endgroup$ – cegaton Jul 1 '16 at 13:55

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.