2
$\begingroup$

I am having some challenges rigging and know here has to be a simple answer to this. I created a furry figure but right now just placed the bones and linking, noticing the fur is not folloing the object when I move the bone but follows the object the fur is attached to. fur seperate from object on rigging

Also, I am noticing ridges that are not smooth when I move the bone with the object attached as shown...there has to be a simple solution to this problem.

Thanks, any help greatly appreciated.

edge when moved

$\endgroup$
2
$\begingroup$

particles(fur) doesn't update that fast try alt-a or a quick render it should be fine

$\endgroup$
  • 2
    $\begingroup$ This is a good answer. It definitely deserves some elaboration. $\endgroup$ – Matt May 19 '16 at 19:20
  • $\begingroup$ Thanks for the help but that didn't solve the problem. The problem turned out to be my particle systems being in a wrong order in the modifier stack. I am still having challenges though with edges produced when I rotate the bone at junctions. I am using a graduated weight paint near the joints to smooth it out but is still seems that when I turn a bone, the object still has an edge on it when I turn it as shown by the image in the original post $\endgroup$ – R Lee May 20 '16 at 0:18

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.