-1
$\begingroup$

I do not know how to be more basic or too the point than this.

I got the model, and i made the rigging for the model. So the rigging/bones are aligned with the model/character.

I should be able to drop the model/character into the armature and select automatic weights, wait a minute and be done so i can start posing and animation creation.

NOPE.

I tried removing and adding modifiers, I tried using a different model. I made the rigging from scratch. So why wont nothing link with the armatures!

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Can you frame your question in a more focused manner? The way it is written now comes off more like a complaint. $\endgroup$ – Kirbinator May 8 '16 at 2:35
0
$\begingroup$

In object mode select the character, hold Shift and select the armature, then press Ctrl + P and choose automatic weights. Apply rotation and scale to both objects before parenting (Ctrl + A).

The automatic weights will work properly only if the mesh is consistent, no spare parts or loose pieces, no double vertices, manifold. Apply mirror modifiers also.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ did all this, and before Blender updated I did create a couple models that had no problems being dragged into and accepting Armature . However, now nothing works to allow for this and I would appreciate a link to a current video for the 2.78 version so i can observe and follow it t see if i can find where the problem has come to be. $\endgroup$ – Talisman Skulls Jun 28 '17 at 12:30
  • $\begingroup$ I think you should upload your .blend file, to get analized. $\endgroup$ – josh sanfelici Jun 30 '17 at 8:30

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.