0
$\begingroup$

I have been trying to get fire on an "Ark of the Covenant" for months. It shows that it is there when I run the Timeline playing the frames. I set everything up in the node editor, exactly as the tutorials say. But the flame still will not animate. I don't use GPU. Does anyone know how to solve this problem.

Thank you very much.

$\endgroup$
2
  • $\begingroup$ Welcome to the site, what are your simulation settings? Node setup? We need more information than "exactly as the tutorials say". You can edit any new information and screenshots into your question. $\endgroup$
    – Timaroberts
    May 3, 2016 at 5:13
  • $\begingroup$ Please edit your question and add more information about your scene. How did you setup your materials? What else have you setup in terms of render layers? Did you cache the simulation?. Please keep in mind that we know nothing about your scene or your intentions but what you describe in the question. $\endgroup$
    – user1853
    May 3, 2016 at 15:31

1 Answer 1

2
$\begingroup$

I think you need to "bake your simulation" It sounds like you are recalculating it every single time you play it and your computer isnt fast enough to calculate the animation in real time

But if you bake it, it will save the calculations so it wont have to re-calculate it all the time.

https://www.blender.org/manual/physics/smoke/baking.html

$\endgroup$

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .