13
$\begingroup$

I'm having a problem rendering the environment map. I downloaded a sample project that has the same settings as my project but it renders without a problem. I tried using both a .hdr and .png image. Attached are screenshots with node settings. First is the incorrect render and 2nd image is the project the renders correctly. How do I go about fixing this?

Incorrect render

Correct render

$\endgroup$
24
$\begingroup$

That is because you are in orthographic view mode, toggle back to perspective mode with Numpad 5. Unless your camera is also set to orthographic you should always see the environment in camera view and your render.

$\endgroup$
2
  • $\begingroup$ Worked great. Thank you. I voted your answer up $\endgroup$ – Randall Ridley Dec 17 '15 at 23:32
  • $\begingroup$ @RandallRidley Glad I could help! To mark that this answer has satisfactorily answered your question you can click the green checkmark under the vote buttons to accept it. I don't think you can vote up until you have 15 rep (which you have now that I voted up your question). $\endgroup$ – PGmath Dec 18 '15 at 0:13
1
$\begingroup$

I accidentally used "Image texture" instead of "environment texture", which had a similar effect: the background looked like a single solid color only.

Environment versus image texture

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.