0
$\begingroup$

Do you know why hair particles get strange when animating?

Here is the thing: I have a character with a hair particles system for hair. My character is animated through an armature. So I move my character, make him following a path, through his armature: and as soon as I move this way, my hair get crazy.

I precise that armature modifier is just above my particle system.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Try to ckeck the 'Use Modifier Stack' box of Emission tab in Particles header. $\endgroup$ – Paul Gonet Nov 9 '15 at 20:18
  • $\begingroup$ Thank you for your answer, but I already checked this box $\endgroup$ – babox Nov 9 '15 at 20:21
  • $\begingroup$ Are the animated model and hair object on the same layer ? $\endgroup$ – Mr Zak Nov 9 '15 at 20:39
  • $\begingroup$ I built my particles system directly through my character object. I defined my particles thanks to a vertex group on the head to fill the density field. $\endgroup$ – babox Nov 9 '15 at 20:40
  • $\begingroup$ I need to precise something that may be important : only the children particles get crazy. Not the parents. $\endgroup$ – babox Nov 9 '15 at 21:00
0
$\begingroup$

Make sure your subsurface modifier is on. Also, you will have different results if the view-port and render subsurf levels are not the same.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.