1
$\begingroup$

I set up the armature and weight painted every bone and everything seemed to be fine but the mesh doesn't follow correctly. it moves, but not as expected. (it seems to move too little) enter image description here I tried to fix vertex groups manually. There is just one Armature Modifier. I really don't get it :(

here is my blend file: http://sta.sh/0edcqulrf04

$\endgroup$
  • $\begingroup$ To help others help you, you could try to add a link to a .blend file, or show at least one screenshot of your weights. $\endgroup$ – m.ardito Oct 5 '15 at 8:51
  • $\begingroup$ @m.ardito thanks, i'll just uploaded the blend file! $\endgroup$ – blutmond Oct 6 '15 at 8:48
1
$\begingroup$

I think the problem is that your weights, give influence to the movement of that part of the mesh (an arm of the creature) to two different bones: enter image description here enter image description here

So, afaik, the end of the arm, being influenced by two different bones, is a "compromise" (or more properly a "blend") of the position of the two involved bones.

I roughly tried to correct the weights of the first image: enter image description here

and you see the mesh now behaves better, hopefully?

(btw the other arm of your model already has a similar setup and the mesh moves like expected)

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.