0
$\begingroup$

When I add a new item (sphere, cube etc) the lower left hand editing box is no longer activated....it is clouded over and unresponsive. For example: I add a UV Sphere but can no longer change the segments, rings, size etc. It was working in the past which makes me wonder if I have inadvertently turned it off....I have closed and reopened Blender but cannot rectify this issue.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ There should be a litte + sign at the bottom, try to click on it and drag it upwards. $\endgroup$ – p2or Jul 31 '15 at 16:06
  • 2
    $\begingroup$ Related answer: blender.stackexchange.com/questions/23037/… $\endgroup$ – Paul Gonet Jul 31 '15 at 16:13
  • $\begingroup$ I tried the "+" sign but it just opened a new window. $\endgroup$ – Gavia Jul 31 '15 at 16:15
0
$\begingroup$

in 3D view, use T to make the toolshlef appear/disapear.
enter image description here
You can also use F6 to get the specific toolbox for new objects
enter image description here

| improve this answer | |
$\endgroup$
  • 1
    $\begingroup$ T key is fine but the area at the bottom is greyed out and unresponsive....I have MacBook Air and have activated the top number row but F6 does not work.....any other ways? $\endgroup$ – Gavia Jul 31 '15 at 16:19
  • $\begingroup$ you'd better try to load factory settings from file menu, you probably did something wrong. $\endgroup$ – Bithur Jul 31 '15 at 16:26
  • $\begingroup$ Got the F6 working but the box that appears is cloudy grey and unresponsive....I can read all the stuff in it as the illustrated box above but it is cloudy and dead..... $\endgroup$ – Gavia Jul 31 '15 at 16:27
  • $\begingroup$ Thanks for the help....I will re load the factory settings as suggested.. $\endgroup$ – Gavia Jul 31 '15 at 16:32
  • $\begingroup$ be careful when you install addons or change settings, always check if the problem comes back $\endgroup$ – Bithur Jul 31 '15 at 16:51

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.