4
$\begingroup$

here is the mess of the unwrapping :(

Please help i have been at this for a couple of hours, and i have no idea how to fix this.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Can you add the blend file? I think you need to add more seams in problematic areas. $\endgroup$ – Denis Jul 29 '15 at 20:09
  • $\begingroup$ have you removed any doubles (in edit mode W --> remove doubles). And a blendfile would help. $\endgroup$ – gladys Jul 29 '15 at 20:22
  • $\begingroup$ i have removed the doubles, and ill add the file now :) $\endgroup$ – Lilgabz Jul 29 '15 at 20:27
  • $\begingroup$ add the top of your sword are a lot of vertices that aren 't connected to each other. So you have to fix that. Also the normals have to be recalculated and in some cases be flipped. And you need extra seams around all the bulges of the sword. $\endgroup$ – gladys Jul 29 '15 at 20:50
  • $\begingroup$ what are the normals ? and how do i do that $\endgroup$ – Lilgabz Jul 29 '15 at 20:51
6
$\begingroup$

the problem is your model. You have got a lot of strange faces in the inside of your sword, and on top of the sword some vertices that are not connected while they should be. So you have to delete all the inner faces and connect the vertices that should be connected. And then add the seams and UV-unwrap the model In the blendfile I add, I corrected it all so you can see the difference.

| improve this answer | |
$\endgroup$
  • $\begingroup$ Thank you so much, your advice will help a lot in the future. Also thank you for doing it <3 $\endgroup$ – Lilgabz Jul 30 '15 at 9:03

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.