3
$\begingroup$

I am stuck with a unique problem. I created some smoke per a detailed tutorial. It appears in the viewport but not during rendering with Cycles. I have attached both the snapshots and .blend file. I am using Blender 2.74.

The interesting thing is that even when I tried rendering an already-made smoke scene that I downloaded, it did not render anything on my system. Please help me out.

Blender file: https://drive.google.com/file/d/0B2piSDHkvL_6cDhoa1g2YV9ieUU/view?usp=sharing

Thanks and Regards Sabin

View port- smoke Output in Cycles render - No smoke

$\endgroup$
3
$\begingroup$

Your problem is that you have not specified any attributes for the two attribute nodes to access. The one controlling the scatter and adsorption should be using the density, this means that the fac output will be carrying the density voxel (volume-pixel) data of the smoke simulation. Similarly the node controlling the emission shader should be using the flame attribute (I presume that the emission shader is for the flames).

Like this:
enter image description here

|improve this answer|||||
$\endgroup$
  • 1
    $\begingroup$ Thank you for your help. However the actual problem was, I started my work in Blender internal, afterwards switched to Cycles. If you do so you won't be able to see fire in the cycles render. Right from the beginning of the work the render should be Cycles. I hope, this is a small bug in Blender. Anyway thank you putting time to solve my issue. $\endgroup$ – sabin mathew Aug 12 '15 at 9:31
  • $\begingroup$ PGMath, you saved my life! $\endgroup$ – MicroMachine May 6 '16 at 23:59

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.