2
$\begingroup$

This is probably an easy fix but I can't figure it out. I'm trying to render the audio with my video along with my video and when I play the video on the media player, I can't hear ANY audio. I've been looking at youtube videos but none of the videos have the same version of Blender as I do. Can Blender render both the audio and video at the same time?

$\endgroup$
2
  • $\begingroup$ Which version of Blender you are using? OS? $\endgroup$
    – p2or
    Commented Jul 3, 2015 at 8:58
  • $\begingroup$ it can, but it is important to have the right selection of encondings. @DevTim's answer gives a good choice $\endgroup$ Commented May 9, 2016 at 2:14

2 Answers 2

2
$\begingroup$

As stated already, you need to set an audio codec, also some video formats don't support audio.

A combination that does work is H.264 for the video (selected from the Output panel) and AAC for the audio (selected from the Audio codec dropdown on the Encoding panel).

$\endgroup$
1
$\begingroup$

In properties/encoding find "Audio codec:". It should read something other than "none". Make sure it's set to a format that's compatible with what you selected in "Format" and properties/output. This three should make sense when combined. It would help a lot :) if you included in your question information such as:

  • Blender version
  • The content of the sections above (i.e. format of your video and audio)

Here's a similar question: No audio output in rendered video file

$\endgroup$

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .