0
$\begingroup$

The problem is that it looks good in Blender: enter image description here

but looks like this in the game or another 3d program: enter image description here

I tried auto smoothing, Subdivision surface but then there were holes in the model. It seems like the vertex is separate that's why can't smooth it properly. I tried welding too but again not good. This is the only model that does this. How to solve it?

$\endgroup$
11
  • $\begingroup$ Can you share your Blend file so that we can see what's going on? - blend-exchange.com following the instructions on that page. $\endgroup$
    – John Eason
    Commented Feb 26, 2023 at 17:08
  • $\begingroup$ <img src="https://blend-exchange.com/embedImage.png?bid=rmlQZbOE" /> Thanks $\endgroup$
    – user163182
    Commented Feb 26, 2023 at 17:29
  • $\begingroup$ Not sure where that model came from, but a lot of the edges are marked as Sharp (blue in Edit mode) so are going to show as sharp in exterior programs. You could also try clearing Custom Split Normals under the Object Data Properties (green triangle) > Geometry entry in the R'H properties panel. It would take quite a lot of work to decide which edges you want to remain as sharp, but if you select an edge across the middle of a door in Edit mode, right-click, and select 'Clear Sharp', you'll see the effect it has when you go back to Object mode. $\endgroup$
    – John Eason
    Commented Feb 26, 2023 at 17:55
  • $\begingroup$ Thanks for the answer! I tried what you said but I'm beginner in blender, can I private contact with you? $\endgroup$
    – user163182
    Commented Feb 26, 2023 at 18:16
  • $\begingroup$ I'm afraid not. We all prefer to stay anonymous here. $\endgroup$
    – John Eason
    Commented Feb 26, 2023 at 19:07

0

You must log in to answer this question.