3
$\begingroup$

I have two objects in my scene, a boat and a seat. When I try to change the Viewport shading to Solid, the seat changes but the boat stays in Wireframe. I tried looking for an answer before posting but didn't find one.

enter image description here

$\endgroup$
  • $\begingroup$ does the boat has faces ? $\endgroup$ – Chebhou Mar 26 '15 at 22:48
  • $\begingroup$ maybe, maybe not :P how do i check for that? (im extremely new to blender) $\endgroup$ – Ash Mar 26 '15 at 23:21
  • $\begingroup$ thanks Chebhou. that was the problem. i had no faces. must have deleted them at some point somehow! because i had them to begin with. $\endgroup$ – Ash Mar 26 '15 at 23:30
  • $\begingroup$ you're welcome, your post was clear since you have showed the shading and display panels $\endgroup$ – Chebhou Mar 26 '15 at 23:57
  • $\begingroup$ @cegaton i don't know what to write exactly ? plus i'm writing anther one, i'll be back $\endgroup$ – Chebhou Mar 27 '15 at 0:38
1
$\begingroup$

It's a common mistake You probably selected all the faces and hit Delete->Only_Faces. So only the vertices and edges remained on the object.

enter image description here

To check if faces are missing you can go in edit mode and face select mode. The faces it would look like this:

enter image description here

No faces will be like this:

enter image description here

$\endgroup$
0
$\begingroup$

It is possible that you have your boat body marked as wire in the object tab of the properties panel. You might find this useful: How can i activate the wireframe on preview while in solid mode?

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.