5
$\begingroup$

I am using a clone brush on a model using CTRL+Left Mouse Button to define origin of the clone brush. Why it doesn't work when I'm doing the same in UV/Image Editor?

$\endgroup$
8
$\begingroup$

I'll show you the method, which does not work exactly like the one you mentioned (Ctrl+Left Mouse Click) but may be useful for you.

In Uv/Image Editor change the Mode to Paint. enter image description here

Place the cursor in the Uv/Image Editor window and press T. It will display the Tools panel on the left. Choose the clone brush and an image, which will be the source for cloning. enter image description here

Place the image wherever you want holding the Right Mouse Click. Paint by pressing the Left Mouse Click. enter image description here

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Thanks, that may be a temporary solution, its not very intuitive for inexperienced users, would be nice to have the clone option like in photoshop or other image editors. $\endgroup$ – Denis Mar 23 '15 at 21:09
  • $\begingroup$ For some reason I do not have Blend type option in clone brush. $\endgroup$ – Denis Mar 23 '15 at 21:10
  • 1
    $\begingroup$ Note: It can happen that the clone image is not visible, because it is positioned far away, zoom out too find it. $\endgroup$ – Black Dec 1 '17 at 16:37

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.