2
$\begingroup$

I opened a new project with a simple cube, added a particle, changed the particle setting to hair, went down to hair shapes and adjusted the root diameter. I cranked the value up as high as it would go, to 10m and it does nothing to the hair. What am I missing? It's 3:30am here and I've searched everywhere. everything I watch seems to show me that what I'm doing should work but it doesn't.enter image description here

$\endgroup$
0

1 Answer 1

2
$\begingroup$

You need to be in Rendered viewport shading mode to see the thickness:

enter image description here

Also, if you are in Eevee, until Blender 3.1 you need to go into the Render panel > Hair and press on Strip:

enter image description here

From 3.2.1 it's under Render > Curves:

enter image description here

$\endgroup$
6
  • 2
    $\begingroup$ In 3.2.1 it's under Curves in the Render Properties. $\endgroup$ Commented Aug 5, 2022 at 8:56
  • 2
    $\begingroup$ @Gordon Brinkmann oh great thank you $\endgroup$
    – moonboots
    Commented Aug 5, 2022 at 8:59
  • $\begingroup$ Ok, Sorry I still can't figure it out. I just updated to the latest version and I'm still having the same problem. Can someone please send a screen shot of were this is located? Thank you. Just pretend you are talking to a dumb a$$. $\endgroup$ Commented Aug 5, 2022 at 22:12
  • 1
    $\begingroup$ @Ryan Kenneth Jones, I've edited, I hope it helps $\endgroup$
    – moonboots
    Commented Aug 6, 2022 at 4:03
  • $\begingroup$ Perfect! Holy crap, I can't believe that worked. You are so awesome.... thank you so much for your time!!!!!!!!!! $\endgroup$ Commented Aug 6, 2022 at 5:42

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .