3
$\begingroup$

I created a rig for my character and everything worked fine. While trying to ball my character's fist, I decided I wanted an extra bone in the fingers.

After I created the extra bones, (thumb 3.l)(index4.l)(middle4.l)(ring4.l)(little4.l)I noticed the extra bones do not move with the glove.

I suspect that object data properties may have something to do with this but I'm not entirely sure. I've provided my link below. I would appreciate some guidance. Thanks.

https://pasteall.org/blend/d8abc1448c26455a934a270946aad7e3

$\endgroup$

2 Answers 2

3
$\begingroup$

in object mode: Select your mesh, shift select your armature, change to pose mode, select all these bones:

enter image description here

press ctrl-p -> with automatic weights -> now you can move them:

enter image description here

$\endgroup$
2
  • 1
    $\begingroup$ Excellent! This answer solved my problem. Thanks ^_^ $\endgroup$
    – EverBlazen
    May 21 at 13:16
  • 1
    $\begingroup$ you are welcome!! glad i could help $\endgroup$
    – Chris
    May 21 at 13:16
4
$\begingroup$

You can use Chris' solution, but if you want to keep the previous rigging and only parent the new bones you can: Select the armature, shift select the glove, switch to Weight Paint mode, select the bones you want (shift left click to select several bones), and in the header menu > Weights > Assign Automatic from Bones:

enter image description here

$\endgroup$
1
  • $\begingroup$ Both your answers are brilliant! Thanks. $\endgroup$
    – EverBlazen
    May 21 at 13:09

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.