1
$\begingroup$

I get an error when I try to create a walk cycle using two action strip. The first is walk cycle in place and the second moving cycle from point A to point b. I could not understand why the NLA run only the top action ? When I put the walk cycle as the top, the person walks in place and when I put the moving cycle at the top the person moves from A to B without any motion walking!!! image1 image2

$\endgroup$
  • $\begingroup$ This should work: pasteall.org/blend/34671 could you upload your .blend have you changed other properties then repeat for the walkcycle? Or accidentally keyframed same bones in both actions? $\endgroup$ – stacker Feb 25 '15 at 18:01
  • $\begingroup$ @stacker, I uploaded my file $\endgroup$ – BetterEnglish Feb 25 '15 at 18:18
  • $\begingroup$ @stacker, What is the error? $\endgroup$ – BetterEnglish Feb 25 '15 at 19:25
  • $\begingroup$ where is the link? $\endgroup$ – stacker Feb 25 '15 at 19:43
  • $\begingroup$ @stacker pasteall.org/blend/34672 $\endgroup$ – BetterEnglish Feb 25 '15 at 20:40
1
$\begingroup$

You keyframed all bones in the movement action:

enter image description here

When you delete everything but the first (master) then it would work as expected.

The reason why couldn't see this is the checked show_only_errors option:

enter image description here

enter image description here

.blend

$\endgroup$
  • $\begingroup$ So, Why i should keyframe only the master when I move a person or it is principle of blender? $\endgroup$ – BetterEnglish Feb 26 '15 at 2:07
  • 1
    $\begingroup$ @startingBlender because this is how it works, otherwise the instruction are contradictory and the last one wins. Like go left, no go right. $\endgroup$ – stacker Feb 26 '15 at 6:35
  • $\begingroup$ @startingBlender uploaded the fixed .blend. $\endgroup$ – stacker Feb 26 '15 at 7:44
  • $\begingroup$ I have had an amazing problem about IK and FK mode. Snap is used to copy the animation from IK to FK or from FK to IK. So, normally, When i do an animation using IK and FK mode, I can finally run it in each mode without loss for any motion. but in pasteall.org/blend/34672, I remark that when i run it in IK mode for all bones, the hands did not move. What is the problem? $\endgroup$ – BetterEnglish Feb 26 '15 at 15:07
  • $\begingroup$ @startingBlender You should post this as another question. $\endgroup$ – stacker Feb 26 '15 at 15:25

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.