1
$\begingroup$

So, i just followed a Tutorial on youtube to make rain. It works all good, viewport is perfect, animation too but once i render it... Its simply not there. The "Show Emitter" box is checked, i tried everything and looked everywhere but i can't seem find any answers that solve my problem.i've been looking for hours now in blender and can't find the problem. Is it a bug? did i do something wrong? Idk but can someone help me please, im new to blender.

$\endgroup$
8
  • 1
    $\begingroup$ Hello, could you please share the emitter and the particle object? pasteall.org/blend $\endgroup$
    – moonboots
    Feb 20, 2022 at 19:59
  • $\begingroup$ There is my full scene: pasteall.org/media/0/7/077714af67c50d2fcf6ed4a53730e905.blend $\endgroup$ Feb 20, 2022 at 20:18
  • $\begingroup$ In viewport everything looks okay but i noticed that once i start to render the animation, the rain drops dont fall, they stay on the circle or in mid air but never reach the umbrella. $\endgroup$ Feb 20, 2022 at 20:20
  • $\begingroup$ weird, it's seems to work here, this is what i get: zupimages.net/up/22/07/e2po.jpg $\endgroup$
    – moonboots
    Feb 20, 2022 at 20:22
  • $\begingroup$ Yeah so i just tried to render the image and its perfectly fine, the animation however doesn't want to do it... $\endgroup$ Feb 20, 2022 at 20:36

1 Answer 1

1
$\begingroup$

In the Particle System panel, choose the end frame and under Cache, press on Bake, it will pre-calculate the particle emission and the render should correctly work. It's generally better to bake a particle emission or a physic simulation before rendering:

enter image description here

$\endgroup$
1
  • $\begingroup$ YEEEEES! Thank you a lot! finallyyyyyyyy !!! $\endgroup$ Feb 20, 2022 at 21:09

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .