0
$\begingroup$

I am not able to sculpt properly in the middle of my mesh. Around it I use Dyntopo of 50 and it works fine but as soon as I get to the middle it does almost no changes whatsoever.

I cant figure out what is different about that part... It looks diferent, but that might be because its esentially flat surface...

Originally the mesh was 2 separate meshes , but I merged them by selecting each edge and filling (pressing F). The result was the mesh you see now and the middle part is the filled regions.

Things I tried:

  • Apply all transforms
  • Clear sculpt mask data
  • Clear split normals data
  • Increasing dyntopo
  • Remove sharps
  • Toggled flat and smooth surface

EDDIT: here is blender file with just the problem mesh: https://pasteall.org/blend/3a8c1a0fe39e49a7960bdf74ddfda235

enter image description here enter image description here

$\endgroup$
4
  • $\begingroup$ hello, could you please share your file (at least this part)? pasteall.org/blend $\endgroup$
    – moonboots
    Oct 10, 2021 at 17:58
  • $\begingroup$ Hi, thanks for the help. I updated the original post with the blender file. $\endgroup$ Oct 10, 2021 at 18:07
  • 2
    $\begingroup$ you need to recalculate the normals (in Edit mode, select all and press Shift N), maybe it's your problem here? $\endgroup$
    – moonboots
    Oct 10, 2021 at 18:17
  • $\begingroup$ Yes that was it ! I feel so stupid now... There are so many little things to keep track of and this one completely escaped from my head. Thanks allot for the help. $\endgroup$ Oct 10, 2021 at 18:39

1 Answer 1

2
$\begingroup$

You need to recalculate the normals: in Edit mode, select all and press ShiftN

$\endgroup$

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .