0
$\begingroup$

So the fingers of my mesh do not seem to work properly. I have checked my weights over and over and it doesnt appear than any of the faces are unapplied to the fingers or hands. This is my first rig though so I might just be doing something wrong. The fingers work fine when operating them alone but when the whole arm moves portions of the fingers do not come with the hand and they elongate, then the finger bones still operate the fingers just at the wrong location.

Images to show what I mean-

enter image description here

Here are the weights applied to the front finger and the hand, nothings isnt weighted.

Hand

enter image description here

Finger

enter image description here

The mesh itself is kind of clunky with everything but i assume its due to my attempt at making the arms able to bend crazily.

$\endgroup$
4
  • 1
    $\begingroup$ Didi you make the weights in edit mode, or in weight paint mode? $\endgroup$
    – Scalia
    Jan 16 '15 at 20:46
  • $\begingroup$ I made the weights in edit mode. Sorry for such a long reply. Been busy with the start of the semester. $\endgroup$ Jan 27 '15 at 13:26
  • $\begingroup$ Ok so what's happening is that every vertex you selected has 100% weight on that particular bone. Try using weight paint mode and see how that works out. if it doesn't, upload your file via this site. $\endgroup$
    – Scalia
    Jan 27 '15 at 16:46
  • $\begingroup$ You may need to un-parent the armature, then re-parent with automatic weights. $\endgroup$
    – Scalia
    Jan 27 '15 at 16:47

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.