1
$\begingroup$

Is there any reason my sculpt brushes would substract when add is selected and viceversa?

I checked the normals, but they're fine, I even recalculated them. I started using the inverted brushes but some of them don't work in these circumstances.

EDIT: I tried sculpting on a remeshed cube, a completely new mesh, and the problem persists. I don't understand :( It even happens between .blend files so I don't know where I messed up.

enter image description here

enter image description here

Face orientation on only shows the inside

$\endgroup$
3
  • $\begingroup$ Hello and welcome. Even if you said that the normals are fine, could you share a screenshot with face orientation on? $\endgroup$
    – Emir
    Jul 22, 2021 at 19:21
  • $\begingroup$ It is on, actually. It only makes the inner faces red though, is it supposed to show the other side too? Added a picture @Emir $\endgroup$ Jul 22, 2021 at 19:26
  • $\begingroup$ It's strange, color of brush is opposite of selected option. $\endgroup$
    – Crantisz
    Jul 23, 2021 at 13:04

2 Answers 2

1
$\begingroup$

So I solved it. Apparently it was an error caused by my tablet (xppen deco 03) in conjuction with windows ink activating out of nowhere. I disabled Windows ink and rebooted my computer to solve the issue.

$\endgroup$
0
$\begingroup$

I had this problem, but it was only on one mesh. What was causing it was that the x scale was set to -1 for some reason. I fixed this by applying scale (Ctrl+A, Scale), then recalculating normals (Shift+N). I know that you always want to apply scale before sculpting, I had forgotten this step.

$\endgroup$

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .