0
$\begingroup$

I want an object to emerge from the water. So I've created a domain and a water object in order to create my water.

When I begin the simulation it needs several frames for the water to settle down into the domain (edit: I could have simply made the Flow object a bit bigger than the Domain but anyway...), so I thought I should begin the calculation at frame -50 for example (Cache > Frame Start), so that the water has already settled down when the animation begins, but it doesn't change anything (!?!), the animation is exactly the same and it still takes several frames for the water to settle down.

What am I missing? Thanks. File here.

enter image description here

$\endgroup$
2
$\begingroup$

The Offset value you can enter in the Cache settings is just usable if you're loading a saved simulation cache and doesn't work for baking. Baking can only be calculated between positive Start and End frames. Before I simply retype everything that's in the manual, here is a screenshot:

cache offset

$\endgroup$
8
  • $\begingroup$ ooh ok thanks ;) I'll put your answer as accepted $\endgroup$
    – moonboots
    Jul 21 at 11:14
  • $\begingroup$ a bit tedious for the collision object animation though as you need to offset it then bring it back $\endgroup$
    – moonboots
    Jul 21 at 11:18
  • $\begingroup$ Sure, but I'm afraid I can't change that :D $\endgroup$ Jul 21 at 12:14
  • $\begingroup$ come on Gordon, please... ^^ $\endgroup$
    – moonboots
    Jul 21 at 12:15
  • $\begingroup$ NO! (evil laughter) :D sorry for being off-topic $\endgroup$ Jul 21 at 13:43

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.