0
$\begingroup$

Okay so I watched a tutorial on how to do the baking and stuff and got this result:

enter image description here

The uv editor shows a janky version of my high poly sculpt but nothing else has changed, my low poly mesh looks exactly the same as it did before no matter what viewmode i go into. what happened and why isn't it working?

$\endgroup$
2
  • $\begingroup$ 1) Are you sure that you have baked a Normal map? Even it goes totally wrong a normal map is a light purple image, especially where it's empty. Your baked texture has no color and it's black where it's empty. It looks like you baked the diffuse color 2) make your low-poly object Shade Smooth in object mode. If you don't do this the blocky edges will be baked on the image $\endgroup$
    – Blunder
    May 22, 2021 at 8:03
  • $\begingroup$ 3) I am not sure if you're aware of this, to see a difference after you baked the image you need to connect Image Texture node to a Normal Map node (add this node). Then connect this to the Principled BSDF node. Set Color Space of the Image Texture node to Non-Color. $\endgroup$
    – Blunder
    May 22, 2021 at 8:05

1 Answer 1

0
$\begingroup$

in bake/ selected to active/ play with extrusion and Max ray distance. you can turn render sampling down to do fast test

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.