1
$\begingroup$

Anyone know how to fix it?

I was rigging the legs of a robot. When I setup the IK, and move the control bone to test the result, I found that the leg on left hand side cannot show proper as the right hand side does. I was using the same setting by symmetrize function of the bone.

Here is the blender file. I hope someone can help. Thanks.enter image description here

https://drive.google.com/file/d/1epvhikoV1_exKOxB_Y1INY6L6JZJzmyr/view?usp=sharing

$\endgroup$
3
  • $\begingroup$ please try that: Re-symmetrize the left bones, roll 180° the top 2 right bones $\endgroup$ – moonboots Apr 2 at 20:13
  • $\begingroup$ I found that roll 180 degree for the first bone will be fine. It is weird that the symmetry function having problem for that leg, but not for all symmetrized legs. $\endgroup$ – Timmy She Apr 2 at 20:24
  • $\begingroup$ Yes as I said I'm a bit lost with how the symmetrize works but I've noticed that you sometimes need to correct the bones orientation $\endgroup$ – moonboots Apr 2 at 20:25
0
$\begingroup$

Re-symmetrize the left bones, roll 180° the top 2 right bones (CtrlR). You sometimes need to correct the bones orientation once symmetrized:

enter image description here

$\endgroup$
3
  • $\begingroup$ Somehow it works, but the result is not as good as the others three legs. it shows some odd flipping while moving forward. $\endgroup$ – Timmy She Apr 2 at 19:51
  • $\begingroup$ mm yes you're right, I'm going to dig further $\endgroup$ – moonboots Apr 2 at 19:55
  • $\begingroup$ If so, you can delete your post @moonboots $\endgroup$ – brockmann Apr 2 at 19:56

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.