0
$\begingroup$

I am trying to render an animation of my graduation project in Blender. https://www.youtube.com/watch?v=mTeM0ja2mDc&ab_channel=MusicWithFreak

I have a problem which is glitching my texts and some of my mesh objects. At the very start of the video you can see that my mesh is "glitching black color" and after that when the camera is close to the pool, you can see glitching the fence as well. Texts "HFMN Industries" and "Fashion Icon" which you can see in the video at 0:50 and 1:21 are glitching and jumping like crazy. Project is bein rendered in EEVEE, 1920x1080 200% (100% do nothing) and 128 Render Sample (already lowered from 512).

Ambient Oclusion, Bloom, Screen Space Reflections, Motion Blur and Volumetric Lighting are turned on. My shadows are set to 1024px Cube Size and 1024px Cascade size - High Bit Depth is on and Soft shadows are off.

I really need your help guys, thank you for any ideas.

EDIT:

Examples of Glitching:

In my animation some of my meshes are constantly blinking and glitching from this: This is how it is supposed to look

To this: enter image description here

Same thing happens with some of my text objects. It looks like they are changing font or something. As you can see both names of the buildings change from this: enter image description here

To this:enter image description here

$\endgroup$
11
  • $\begingroup$ Oh, very good. I cannot tell the difference with the first two screenshots, but the second two screenshots are very clear. Why it is switching arbitrarily to blender’s internal font, I don’t know. $\endgroup$ – TheLabCat Mar 22 at 17:49
  • $\begingroup$ In those first 2 pictures is orangle light which is pointing the light on the cube. Under this cube is another cube which is glitching like crazy from black back to my material. $\endgroup$ – TheOne Mar 22 at 17:53
  • $\begingroup$ What GPU are you using, and does any of this happen in the viewport? $\endgroup$ – TheLabCat Mar 22 at 18:02
  • $\begingroup$ My main GPU is RTX 2060, tried also with GTX1050Ti with the same effect. It is not happening in my viewport. I was thinking of converting these two text objects into individual meshes? $\endgroup$ – TheOne Mar 22 at 18:07
  • $\begingroup$ Umm, maybe. I would file a bug report since this is not supposed to happen. $\endgroup$ – TheLabCat Mar 22 at 18:12

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.