0
$\begingroup$

I'm new in blender, and I was just trying a simple TUT to make a cinematic text, and my results where so different than the one in TUT (cinematic movie text)

Simply a metallic text should be correctly metallic in the rendered/material preview(or lookdev some call it), mine isn't, it looks so choppy and weird. Here's how I see it: enter image description here

This is how its supposed to be (same shading)... enter image description here

So what's wrong? does my Blender version has an issue rendering 3D Object? it never looks metallic at all... can someone help me with this?

Any help is appreciated.

$\endgroup$
2
  • $\begingroup$ Hello, please share your file: blend-exchange.giantcowfilms.com $\endgroup$
    – moonboots
    Dec 2 '20 at 8:03
  • $\begingroup$ @moonboots I shared it at the end of post, thanks for reminding, hope you can help :) $\endgroup$ Dec 2 '20 at 9:36
1
$\begingroup$

Use the Bump Height input, not the Normal input (the Normal input can be used for example to plug a Normal Map):

enter image description here

$\endgroup$
1
  • 1
    $\begingroup$ That slight thing did a huge difference, for a second I thought I had some issue with my blender, you just saved me from quitting when I barely just started.. thank you so much <3! . $\endgroup$ Dec 2 '20 at 11:59

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.