0
$\begingroup$

I am new to blender but not to 3D modelling in general. I am having a strange problem regarding with vertex snapping.

I have several objects in my scene. I am trying to translate one vertex to another location with transform tool. I would like to do it in one axis (preferebly Y axis). The problem is that, the vertex that I am trying to relocate doesn't snap to the other vertices in the same object. If I try to snap it to vertices of a different object, it does snap.

I attached a video that demonstrates this. I am also attaching the blend file for it. Could you please help me figure out what the issue is or provide a work around?

Screen Recording: https://drive.google.com/file/d/1yf6soj9Kj8tVHbvwIm_9ZaxLr7-3Xx48/view?usp=sharing

Blend file: https://drive.google.com/file/d/1FTdDkCF6oEYSz_bBtCRi5ZrFfOODTwXj/view?usp=sharing

$\endgroup$
1
  • $\begingroup$ Most likely this is because proportional editing is on. $\endgroup$ – lemon Oct 19 '20 at 11:57
2
$\begingroup$

You have proportional editing enabled. Snapping to self does not work with it.

enter image description here

$\endgroup$
2
  • $\begingroup$ Okay. Could you show me how can I disable it? I am kinda new to blender and I have no idea what am I doing sometimes :) $\endgroup$ – Bora Oct 19 '20 at 12:03
  • $\begingroup$ I just added a GIF. Hopefully that helps. $\endgroup$ – Martynas Žiemys Oct 19 '20 at 12:04

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.