0
$\begingroup$

I have a very straightfoward area that I need to turn a mesh into a Circle using LoopTools.

Here is the area on the mesh and the before and after: enter image description here

No matter how I configure those axis-locks and checkboxes, the result is just another variety of wrong. Notes:

  • I've visited a number of other threads on BSE but have yet to find what I'd call a solution to this problem.
  • I have restarted Blender, just because that's been a factor in the past
  • The mesh itself is very basic. It's just a cube that I extracted into the floor of a building. I'm just going around doing external modeling on it.
  • Cannot stress enough the basic nature of this build. I'm a noob and I'm doing a bunch of straightforward loop-cutting.

Thanks in advance for your help.

$\endgroup$
11
  • 1
    $\begingroup$ I've noticed that sometimes it doesn't work, I don't know why, but you can try an alternative: alt shift S (To Sphere) and drag $\endgroup$
    – moonboots
    Commented Sep 15, 2020 at 5:27
  • $\begingroup$ Okay, I tried that. It's slightly better, but still not what I'd call smooth. Perhaps there's some other method to create smooth circles from a bunch of vertexes.. $\endgroup$ Commented Sep 15, 2020 at 13:58
  • $\begingroup$ I don't know what you mean, if you drag several times you have a perfect circle, like with the LoopTools Circle... of course it is not a "smooth" circle because it has a limited amount of vertices, but if you use Subdivision Surface, 12 vertices is largely enough $\endgroup$
    – moonboots
    Commented Sep 15, 2020 at 14:06
  • $\begingroup$ I've subdivided the plane to a value of 12. This is what it looks like when I attempt that: i.ibb.co/xHP6zn3/DEFORM-2020-09-15.png - To be clear, this works just fine on a cube, just not on my plane. $\endgroup$ Commented Sep 15, 2020 at 19:11
  • $\begingroup$ Sorry this is not what I meant, come back to your previous subdivision, redo the alt shift S operation again, you should be able to have a circle $\endgroup$
    – moonboots
    Commented Sep 15, 2020 at 19:24

2 Answers 2

0
$\begingroup$

I needed to press Ctrl + A in Object Mode and Apply Scale.

$\endgroup$
1
  • $\begingroup$ I cannot reproduce the error in the uploaded file - and I didn't even apply the scale. $\endgroup$ Commented Jun 16, 2021 at 14:01
0
$\begingroup$

For me, I simply restarted blender and it started working fine. I use version 2.83.1 and not only with this, but with other actions too it has happened in the past. While I sculpt suddenly my draw brush won't add geometry. Restarting blender helps in that case as well.

$\endgroup$

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .