1
$\begingroup$

I have a blend file. I got it from here. A strange thing happens when you go to Edit Mode on "body" part. Well, the object called "body". Anyway, when you do that the half of the object is clipped, you go back to Object Mode, the clipped part goes back. I figured out that applying the existing subsurf modifier fixes this weird behavior.
And another thing. The origin point is cyan instead of orange.

Any thoughts on why this happens and what's with the origin point color?
Here's the file itself. (if you don't have an acc on blendswap)

Edited:

  • Thanks to Gonzou, his answer solves the mystery of the disappearing mesh.
  • The cyan dot mystery still remains. I looked through theme colors and didn't find any entry that controls that cyan dot. The "Active Object" entry only controls the outline color on that object. However, on a newly created object an origin dot color is orange (as it expected) and that "Active Object" entry controls an outline and dot colors.
$\endgroup$
3
  • $\begingroup$ BlenderSpot, you may ask a question about the cyan origin problem. I am very curious about why it happens. $\endgroup$
    – Paul Gonet
    Nov 24, 2014 at 16:45
  • $\begingroup$ @Gonzou, you mean as a separate one? $\endgroup$ Nov 24, 2014 at 16:49
  • $\begingroup$ Yeah, why not?? $\endgroup$
    – Paul Gonet
    Nov 24, 2014 at 16:54

1 Answer 1

1
$\begingroup$

The half of the 'body' mesh is just hidden. You have to unhide it. Press ALT+H. The cyan point may be the matter of changed settings in 'User Preferences' (CTRL+ALT+U).

$\endgroup$
0

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .