0
$\begingroup$

I have new basic nodes. I want it on the rim.

enter image description here

I can see the preview but cant fix on the rim.

enter image description here

I have uv the mesh but did not get any solution. Any suggestion or help. Thanks

$\endgroup$
2
$\begingroup$

Firstly, You have the texture coordinate set to UV, but the object doesn't seem to be UV unwrapped. Regardless, generated or object are the conventions for procedural textures. I also find that a wave texture works better than a gradient. Lastly, you must be in Lookdev or Rendered mode to see it.

Textures

$\endgroup$
2
  • $\begingroup$ Thanks for sharing the screenshot. side its working on the top (arrow head) its not working. imgur.com/a/poph4is $\endgroup$
    – atek
    Jul 18 '20 at 14:23
  • $\begingroup$ Oh, I see. I'm not sure how to deform the pattern to make it "follow the path" so to speak. You might have to UV unwrap the top section using "follow active quads" so it becomes one straight line that you can then put a gradient or a wave through. $\endgroup$ Jul 18 '20 at 14:54
0
$\begingroup$

If you play around with the color ramp (for example, by changing one of the colors to green and then sliding the values around), you'll see that it works when the second slider is really close to the first one, which means that the texture is too big. Try adjusting the mapping node to have a scale of 10 or 20, for example, and then playing with the location values to move it into the right location.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.