1
$\begingroup$

I am fairly new to this software and have been experimenting with the interface for the past month. Recently I wanted to create an object with a voronoi texture but something strange is happening. The texture splits in half in inverts the 2nd half. I have looked up online to have found nothing discussing this problem. The normals on the object are all fine and I have even pulled up a new file just to test it. Here are some screenshots of what is happening. I'm sure the answer is fairly simple most likely a setting I accidentally activated. Thank you.enter image description here

$\endgroup$
3
  • 4
    $\begingroup$ I think it would help if folks could see your node-tree $\endgroup$
    – Robin Betts
    Jun 19, 2020 at 19:41
  • $\begingroup$ This is a default UV sphere I made in a new file and the node tree is just the principled BDSF, the material output, and the voronoi texture plugged into displacement. $\endgroup$ Jun 19, 2020 at 19:46
  • 1
    $\begingroup$ Did you make sure to add a Displacement node between the texture and Displacement? $\endgroup$
    – user94339
    Jun 19, 2020 at 19:51

1 Answer 1

2
$\begingroup$

You have to connect the texture through the height input of a displacement node first - see below:

enter image description here

$\endgroup$
1
  • $\begingroup$ Yes that was the problem. As I said earlier I was sure I would be something simple. Thank you for such quick responses. $\endgroup$ Jun 19, 2020 at 19:56

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .