0
$\begingroup$

I'm trying to rig this 3D astronaut model, but I'm having problems. The mesh doesn't follow the armature, I tried all the fixing steps. but nothing happens. A strange thing also happens when moving a bone. blender starts to lag for some reason. Can someone help me out? Here's the link to the blend file: https://drive.google.com/open?id=11ujtoCIPFT7M03eqsOH_TQPPsYmUkmr5

enter image description here

$\endgroup$
9
  • 1
    $\begingroup$ Your mesh is very high poly, I guess you need to work with a lower poly version, you should retopologize it $\endgroup$
    – moonboots
    May 5, 2020 at 8:03
  • $\begingroup$ I think so... it has like 1.9 million tris $\endgroup$
    – VikSn0w
    May 5, 2020 at 8:11
  • $\begingroup$ btw I never did it, do I have to use the QuadriRemesh or Voxel Remesh? $\endgroup$
    – VikSn0w
    May 5, 2020 at 8:15
  • $\begingroup$ Now I'm trying the QuadriFlow Remesh and I get this: QuadriFlow: The mesh needs to be manifold and have face normals that point in a consistent direction. $\endgroup$
    – VikSn0w
    May 5, 2020 at 8:19
  • $\begingroup$ I don't know a lot about those, you need to create a second object (plane) and begin to snap its vertices on the original mesh, then extrude etc... if your high-poly is too heavy and makes the work too tedious you may consider using this kind of destructive tool, yes $\endgroup$
    – moonboots
    May 5, 2020 at 8:20

1 Answer 1

3
$\begingroup$

The problem is that your mesh is too high in polygons, it will make rigging and animation tedious if not impossible, try to reduce the amount of polygons and, if possible, retopologize it.

$\endgroup$

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .