0
$\begingroup$

I am using the 2D Animation preset and so far every new scene I made had the same bright white background. Now my two latest scenes (created with 'copy settings') have a light grey background even though they are set to white. There's also no difference in surface, nodes or strength.

There are apparently exist different background shades with an off-white color but selecting the white one doesn't help either enter image description here

$\endgroup$
3
$\begingroup$

"White" is not an absolute value. The values change depending on the transforms used in the color management section.

If you are using sRGB, with a sRGB view transform, white should be 1.

But If you are using filmic view transform, white is at a value of 16.29

The Color Management settings can be found in the Render Properties :

enter image description here

$\endgroup$
4
  • $\begingroup$ it is set to filmic; although I am not sure where to put the values you mentioned $\endgroup$
    – Smong
    Apr 25 '20 at 16:27
  • $\begingroup$ in the "strength" values for the world. $\endgroup$
    – susu
    Apr 25 '20 at 16:31
  • 1
    $\begingroup$ To understand the difference read: blender.stackexchange.com/a/46940/92768 $\endgroup$
    – susu
    Apr 25 '20 at 16:31
  • $\begingroup$ @susu Hi. I saw you suggested an edit for the question. Tags are to describe the question, not possible answers. $\endgroup$ Apr 25 '20 at 16:55

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.