1
$\begingroup$

When using the Movie Clip Editor and trying to import a sequence of images only the first image is included.

In image 1 you can see I have selected all the images enter image description here

In image 2 you see I only have Frame 1 of 1 (1/1) There should have been 81 images imported

enter image description here

Why am I not getting the rest

$\endgroup$
2
  • $\begingroup$ It looks to me like you are importing the images as video clips instead. If you are doing so, Blender thinks each frame is a video. $\endgroup$ Feb 6 '20 at 20:04
  • $\begingroup$ I am following the steps in this YouTube tutorial youtube.com/watch?v=InIuTtt7W3E&t=424s. He takes the video clip. saves the individual frames as images and then imports them in a new video clip editor. The reason he does this is to reset the frame rate. The only thing I changed was selecting only a small portion of the video clip I want to work with. I think you are right, but what can I do to fix it? $\endgroup$
    – Claus
    Feb 6 '20 at 20:11
1
$\begingroup$

The answer to my question in case anyone else runs across this problem, was the sort order of the images

Image 1 shows I clicked on the display icon Then I changed the display mode from sort by date to name of the images.
Not sure why date order did not work, but because it was in the wrong sequence only one image was imported. enter image description here

In image 2 you can see all 81 frames (1/81) were imported. Compared to my original post where it showed only 1/1 frames

enter image description here

$\endgroup$
3
  • $\begingroup$ Nice! Always good to find the answer to your own question! $\endgroup$ Feb 6 '20 at 20:58
  • $\begingroup$ Probably would be good try to post as a bug. Or as "papercut" on RightClick site. Thisd doesn't seem like expected behaviour. $\endgroup$
    – vklidu
    Feb 6 '20 at 21:02
  • $\begingroup$ I don't know how to do that. And someone at my skill level should probably not be posting bug issues. If someone with a higher skill level wants to confirm this issue and determine that in fact it is a bug that would be better validation. $\endgroup$
    – Claus
    Feb 6 '20 at 21:11

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.