0
$\begingroup$

Right where the edges begin to bend they start to have an artifact, but only in a part of the whole edge... please see below enter image description here

enter image description here

$\endgroup$
1
  • $\begingroup$ That is something that can't be changed $\endgroup$
    – Yohello 1
    Commented Jan 12, 2020 at 20:42

1 Answer 1

1
$\begingroup$

This happens because of blenders shading methods when you use a subsurface modifier

the loop cuts are so close together , so blender can't figure out how to shade it

a simple solution is to use less details (Loop cuts) and a better topology (Loop cuts that follows the bending of the car surface here)

so here it should going from one side and bending in a V shape to the other. Also you don't need to use that much loop cuts. Instead depend on the subsurface modifier to create more detail

something like this

enter image description here

enter image description here

Note : I added the double close edges to make the edges appear sharper

I recommend the anvil tutorial of blender guru on YouTube he goes more on depth on this

$\endgroup$
4
  • 1
    $\begingroup$ Thank you so much thats excatly what I needed to understand :) $\endgroup$ Commented Jan 13, 2020 at 8:58
  • $\begingroup$ Happy to help. Consider accepting my answer if it solved your problem cause that would help me too $\endgroup$
    – Leo Jebran
    Commented Jan 13, 2020 at 9:00
  • $\begingroup$ I did watch his tutorials yeah and they are great, but Im still trying to learn a good method that can make my loop cuts follow along the edge please let me know if you have anything on that thank you so much $\endgroup$ Commented Jan 13, 2020 at 9:01
  • $\begingroup$ I would recommend this topology guide by CGcookie here $\endgroup$
    – Leo Jebran
    Commented Jan 13, 2020 at 19:21

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .